• Dansk
    • English
    • German

MTB – Mountainbike

Er du til mountainbike, er Fåborg det hel rette sted.

Sydfyn har tre rigtige fede mountainbike spor hvor man kan få sin lyst styret.

Om det er øvede eller begynder,der er noget for alle.

Så skal i på klubtur med overnatning står vi klar til at tage imod jer.

Dejlige værelser, god mad og ikke mindst aflåst gårdhave med cykelparkering.

Udendørs vandhane,så der er mulighed for at vaske cyklen efter turen.

Her lidt om de 3 spor.

Svannike Bakker.

På sydfyn tæt ved Fåborg, ligger et stort naturområdet, kaldet Svanninge bakker
Sammen med de omkringliggende skove (Svanninge bjerge og Sollerup skov) er området det største sammenhængende skov- og naturområde på fyn.Her har Fåborg ski- og motionsklub i samarbejde med naturstyrelsen, oprettet et godt 5 km langt singletrack.

Selve singletrack sporet starter i den nordlige ende af parkeringspladsen. Det skal køres imod urets retning og er afmærket hele vejen rundt med orange pile eller prikker på træerne i højre side. En omgang tager for de fleste 30-60 minutter.
Enkelte steder krydser MTB sporet andre skovstier/ridestier, så vær forsigtig og tag hensyn.

Sporet er generelt ret hurtigt og med godt flow, dog synes jeg, at nogle sektioner er lige rigeligt snævre og det er svært at holde farten oppe. Så til jer med lidt bredere styr – pas på styrenderne! Men det opvejes af de andre sektioner med fart og flow.
Som navnet Svanninge bakker lægger op til, så er der en del stigninger. De er relativt korte, men til gengæld ret stejle.

Skovhuggern.

Egebjerg bakker på Sydfyn finder du MTB sporet ”SKOVHUGGEREN”. Sporet er helt nyt og lavet af frivillige i området med støtte fra Nordea-fonden, LAG SØM, Svendborg Kommune, Hvidkilde Gods og Naturturisme I/S. Bag sporet står foreningen “Foreningen Egebjerg Bakker MTB-spor”. Der er blevet arbejdet hårdt og målrettet hele vinteren i nu står et flot og gennemført MTB spor klar til brug.

”SKOVHUGGEREN” er kun til MTB, hvilket betyder at du kan køre på det 365 dage om året.  MTB sporet er anlagt i samarbejde med lodsejeren og de relevante myndigheder, så der er taget hensyn til dyrelivet i området og de fortidsminder som er i skoven.

Der kan  købes et 3-dages kort til 3 sammenhængende dage for 100 kr, som bestyrelsesformanden Morten sagde ”Du køber en dag til 100kr og får 2 dage gratis”. Perfekt til en weekend i det sydfynske.Køb årskort og dagskort på http://www.skovhuggeren.com/

SKOVHUGGEREN løber gennem et rigtig flot skovområde og veksler mellem tæt nåleskov, bøge og egetræer og mere åbne områder. Området er kuperet, men uden lange og stejle opkørsler. Der bliver picnic punkter med udsigt over det Sydfynske Øhav mod syd og Issø området mod nord.

Underlaget er meget gennemført og alle de steder hvor der er fare for at sporet bliver mudret er der lagt sten i forskellige størrelser og grus for at beskytte skovbunden og bevare et godt MTB-spor. Det giver et naturligt spor gennem skoven og et underlag som er fast og hurtigt . I adskillige sving er der lavet hævede erosionssikringer – Så der er virkelig tænkt på sporets fremtid og vedligeholdelse.

Sporet har generelt et godt flow, der veksler mellem bløde sving med masser af fart, tekniske stykker med skarpere sving samt let til moderate stigninger.

Der er flere steder laver små sjove udfordringer såsom en bro over en lille sø, et lille ”tabletop”-hop eller en stamme hvor man kan øve balance. Sporet er markeret med cirka 100 pæle med MTB-markering og retningspile. Dette gør det rigtigt nemt at finde vej. Markeringerne er desuden placeret så man i god tid kan forberede sig på sving. dette giver endnu bedre flow i sporet. Der er lavet genveje så sporet kan kortes af, hvis de 12 km bliver for meget. Disse er også fint markeret.

Trundeupskoven

Sporet i trunderupskoven er bygget af Haarby Bicycle Club i samarbejde med Assens kommune. Sporet er små 5 km og rigtigt fint, især til begynderen. Det reletivt lille skovområder er virkelig udnyttet og ofte cykler man forbi og kan se en anden del af sporet lige ved siden af. Området er gratis af benytte og åbent for alle. Dog skal man være opmærksom på at rollespilforeningen “Fantasiverden” benytter skoven hver onsdag mellem kl. 18-21 og den første lørdag i måneden kl. 11-15. Der er også en skydebane, benyttet af Haarby skytteforeningen.
Det meste af sporet deles med skovens andre gæster så tag hensyn og kør forsigtigt.

Terrænet er kuperet og en god blanding af tæt skov og åbne skrænter.

Selve hovedsporet er letkørt og markeret med hvide pile og gule prikker på træerne. De første 2/3 er hurtige skovstier og singletrack. Den sidste 1/3 er er igennem en nåleskov er lidt mere teknisk.

Udover det hvide spor er der 3 mere tekniske loop. De er markeret med røde pile.  Det første røde spor er meget kort og indeholder en enkelt teknisk nedkørsel med et oplagt sving i bunden og en ret hård opkørsel. Det andet røde spor er længere og med mange snævre sving og et par små hop. Det tredje røde spor er et rigtig godt flowspor med flere korte stigninger og længere sektioner med masser af hurtige sving. Et spor som virkelig sætter svingteknikken på prøve.

Se flere spor her: http://sporguide.dk/

Indhent tilbud på gruppeophold

Udfyld formularen og tryk send.